Lin. algebra 1 i 2: ispiti u tekućoj akad. godini

Navode se detalji oko novog načina obavljanja ispita iz predmeta Lin. algebra 1 i Lin. algebra 2 u ovoj akad. godini, 2023/2024.

Linearna algebra 1: Polaganje ispita iz ovog predmeta za tekuću akad. godinu (i svaku sljedeću) bit će kroz četiri ispitna roka. Kako je i bilo rečeno na predavanjima, u prvom zimskom ispitnom roku predmet se polaže isključivo preko kolokvija. (Prvi je kolokvij bio 08.12.2023., a drugi će kolokvij biti 09.02.2024.) Studenti koji ne budu položili predmet na prvom ispitnom roku, imat će priliku na još tri roka položiti predmet. (Napomena je kako pisanje kolokvija jest slobodan odabir svakog studenta i nije uvjet za pokušaje polaganja predmeta na druga tri ispitna roka.) Drugi ispitni rok bit će u drugoj polovici veljače, najvjerojatnije u petak 23.02.2024. Za studente koji eventualno ni tada ne uspiju položiti predmet bit će još dvije prilike u rujnu. Sami termini pisanja ispita u rujnu bit će pravovremeno određeni; najkasnije 7 dana prije samog pisanja ispita, i to na ovoj web stranici. Za svaki od zadnja tri ispitna roka studenti će se morati osobno prijaviti za ispit, bilo potpisivanjem na listu kod prof. Širole ili eventualno putem emaila. Detalji će svaki put biti dani na vrijeme. Studenti koji ni na zadnjem roku u rujnu ne uspiju položiti predmet, morat će ga ponovo upisati sljedeće akad. godine.

Linearna algebra 2: Polaganje ispita iz ovog predmeta je organizirano na isti način kao i za Lin. algebru 1. Na prvom ispitnom roku polagat će se isključivo preko dva kolokvija; čiji će sami termini pisanja biti naknadno određeni. Drugi ispitni rok bit će organiziran najvjerojatnije u prvoj polovici srpnja (moguće i ranije), dok će ostala dva ispitna roka biti u rujnu i to u iste dane kad budu i ispitni rokovi za Lin. algebru 1. Napomena: Studenti koji ne polože predmet Lin. algebra 1, NE MOGU nikako pristupiti polaganju ispita iz Lin. algebre 2. Znači, student koji npr. ne položi Lin. algebru 1 niti na drugom ispitnom roku (u veljači), može slobodno slušati nastavu iz Lin. algebre 2, ali će tek na prvom ispitnom roku u rujnu (tj. trećem ispitnom roku za LA1) moći polagati ispit iz Lin. algebre 1, te ako u tome uspije onda će u drugom roku u rujnu (tj. četvrtom ispitnom roku za LA2) moći polagati ispit iz Lin. algebre 2. Ukoliko student nakon četvrtog roka nema položen ispit iz Lin. algebre 2, morat će predmet ponovo upisati sljedeće akad. godine, i prva iduća prigoda za polaganje predmeta bit će na prvom ispitnom roku iz LA2 sljedeće akad. godine (lipanj 2025.) (Jasno, zadnje napisano pod pretpostavkom da je položena Lin. algebra 1!)